Blog

Let in 2018 nog meer op de factuureisen

Voor de btw is het van groot belang dat de inkoopfacturen die van u van uw leveranciers ontvangt, voldoen aan de “factuureisen”. Voldoen de facturen niet, dan kunt u in principe de btw niet in aftrek brengen bij uw btw-aangifte. Zie onderstaande link voor de factuureisen: 

http://tipsenadvies-eenmanszaak.nl/download

Gevangenisstraf mogelijk bij indienen onjuiste btw-aangifte

Onlangs is er bij het Hof Den Bosch een uitspraak geweest over het opzettelijk onjuist indienen van een btw-aangifte met als gevolg dat er te weinig belasting wordt geheven. Alvast een nihilaangifte doen om het vervolgens met een suppletieaangifte te corrigeren is dus strafbaar.

Tweede auto, dan ook maar op de zaak?

Uw eigen auto staat op de zaak, met de gebruikelijke bijtelling. Maar kunt u de auto van uw echtgenoot/partner ook op de zaak zetten?

Als u een tweede auto ook op de zaak wilt zetten, betekent dit dat u de auto wilt aanmerken als ondernemingsvermogen. Dat kan als u de auto voor minstens 10% zakelijk gebruikt. Dat zult u moeten kunnen bewijzen maar een kilometerregistratie is niet verplicht. Zorg ervoor dat de auto op naam staat van degene die als ondernemer wordt aangemerkt of zet deze op naam van het bedrijf, dat voorkomt discussie.

10% zakelijk: dat dit gebeurt is niet moeilijk aan te tonen. Het zal namelijk best voorkomen dat de auto bijvoorbeeld zakelijk gebruikt wordt voor een bezoek aan de groothandel, terwijl u zelf met uw eigen auto bij een klant op bezoek bent of uw auto in de garage is voor een onderhoudsbeurt.

De gevolgen van een tweede auto als ondernemingsvermogen is dat ook van deze tweede auto alle kosten ten laste van de winst komen. Daar staat tegenover dat u ook voor deze auto de bijtelling krijgt.

Wat voor soort tweede auto? Een volledig elektrische auto heeft slechts 4% bijtelling en geeft ook recht op de milieuinvesteringsaftrek. Bij een bestelauto betaalt u geen bpm en minder motorrijtuigenbelasting. De bijtelling wordt wel berekend over de prijs inclusief bpm en btw. U hebt hierbij wel recht op de Kleinschaligheidsinvestering.

Wat verstaat de Belastingdienst onder werkkleding?

Kosten voor werkkleding/bedrijfskleding kunnen voor uzelf alleen als fiscale aftrekposten worden opgevoerd als de kleding:

-       Uitsluitend of nagenoeg uitsluitend geschikt is om tijdens de werkzaamheden te worden gedragen: of

-       zulke uiterlijke kenmerken heeft dat daaruit blijkt dat de kleding uitsluitend tijdens de werkzaamheden gedragen kan worden.   

Wanneer is er nu sprake van kleding die uitsluitend geschikt is om tijdens de bedrijfswerkzaamheden te worden gedragen? Denk hierbij aan een uniform, overall of kleding op basis van de Arbeidsomstandighedenwet, zoals veiligheidsschoenen. Voor dergelijke kleding staat vast dat er sprake is van werkkleding. Hetzelfde geldt voor kledingstukken met zulke uiterlijke kenmerken dat u deze alleen tijdens uw werk kunt dragen. Denk hierbij aan een bedrijfslogo dat op de kleding is aangebracht. Dit logo moet in totaal 70cm2 zijn. Een minimale reclame-uiting volstaat dus niet.

Werkkleding voor uw werknemers: Onder de werkkostenregeling is er een verschil in vergoeden, verstrekken en ter beschikking stellen. Alleen als u werkkleding aan uw werknemers ter beschikking stelt, kan dit onbelast en komt dit dus ook niet ten laste van de vrije ruimte (1,2% van de loonsom). Als u werkkleding vergoedt of verstrekt, kunt u belastingheffing bij uw werknemer voorkomen door de vergoeding/verstrekking onder te brengen in de vrije ruimte. Heeft u niet voldoende vrije ruimte, dan betaalt u over het meerdere 80% eindheffing.

Onze openingstijden zijn gewijzigd

Tegenwoordig zijn wij ook geopend tussen de middag en op woensdagmiddag. Onze openingstijden zijn m.i.v. heden: maandag tot en met vrijdag: 8.30 uur tot 17.00 uur.  

Onze gegevens

Administratiekantoor Mulders

Burg. Backxlaan 258
7711 AL  Nieuwleusen

Tel: 0529 – 48 00 00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK-nummer: 57495424

 

WAT JE OOK DRAAGT

BIJ MULDERS

LOOP JE BINNEN