Omzetbelasting

Omzetbelasting

Veel ondernemers moeten aangifte omzetbelasting doen. Dit wordt ook wel btw-aangifte (belasting toegevoegde waarde) genoemd. De Belastingdienst stelt vast over welk tijdvak een onderneming de aangifte omzetbelasting moet indienen. Dit betekent dat een onderneming of per maand, of per kwartaal of per jaar aangifte omzetbelasting moet doen. Het principe van de aangifte omzetbelasting is eenvoudig: gefactureerde btw ben je verschuldigd, door jou betaalde btw kun je terugvorderen. Alleen doordat de regelgeving omtrent de btw soms erg complex is, zijn wij er voor jou om je hierbij te helpen en te adviseren.

In een aantal branches en voor een aantal activiteiten kun je vrijgesteld zijn van aangifte omzetbelasting. Er wordt dan geen btw in rekening gebracht. Ook zijn er kleine bedrijven die weinig btw hoeven te betalen. Deze kleine bedrijven kunnen dan in aanmerking komen voor belastingvermindering, dit noem je de KOR (Kleine Ondernemers Regeling). Wij zullen hier ook rekening mee houden bij de berekening van de aangifte omzetbelasting.

Wanneer wij de omzetbelasting voor jou verzorgen, controleren wij de verwerkte administratie, houden wij de regelgeving in de gaten met betrekking tot de omzetbelasting en verzenden wij de aangifte omzetbelasting naar de Belastingdienst. Wij zenden jou altijd een uitdraai van de verschuldigde of terug te ontvangen omzetbelasting. Mocht de Belastingdienst een vraag over de ingediende aangifte omzetbelasting hebben dan zullen wij deze voor jou afhandelen.

Onze gegevens

Administratiekantoor Mulders

Burg. Backxlaan 258
7711 AL  Nieuwleusen

Tel: 0529 – 48 00 00

Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
KvK-nummer: 57495424

 

WAT JE OOK DRAAGT

BIJ MULDERS

LOOP JE BINNEN